TÜBİTAK tarafından desteklenen 1 Mayıs 2014’te başlayan ve 1 Mayıs 2017’de sona eren proje kapsamında 1831-1928 yılları arasında Arapça temelli Osmanlı alfabesiyle basılan 302 süreli yayın tarandı. Taranan süreli yayınlarda bulunan telif ve çeviri romanların künye bilgilerine ve dijital kopyalarına Özyeğin Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan eResearch@ozyegin platformundaki “Tefrika Roman Tarihi” koleksiyonundan ulaşılabilmektedir. Hazırlanan veri tabanı tüm araştırmacıların erişimine açıktır, burada yer alan yapıtlara hem kronolojik olarak hem yazar hem süreli yayın (dergi, gazete) bazında ulaşılabilmektedir.

Taranan süreli yayınlara ait bilgilere web sitesinde bulunan “Süreli Yayınlar” bölümünden, bulunan telif ve çeviri romanların kronolojik listelerine “Tefrikalar” bölümünden ve tefrika romanların dijital kopyalarının bulunduğu arşive “Veri Tabanı” bölümündeki bağlantıdan erişilebilmektedir.

Bu projede edebiyat tarihlerinde yer almayan, gazete sayfalarında unutulmuş roman ve romancıların keşfedilmesi ve Türk edebiyat tarihine kazandırılması da hedeflenmekteydi. Bu hedef doğrultusunda bulunan telif romanların bir kısmı Koç Üniversitesi Yayınları’nın “Tefrika” dizisinde yayımlanmaya başlamıştır. Veri tabanına aktarılan telif ve çeviri romanlar, keşfedilen yeni roman ve romancılar Türk edebiyatı alanında yapılacak yeni araştırmalar için zengin veriler sunmaktadır.

Proje kapsamında yapılan sosyolojik ve siyasi analizleri de içeren akademik çalışmalara web sitesinde bulunan “Yayınlar” bölümünden ulaşılabilmektedir.